Antena 3 CNN Economic Biz News Declaraţia şocantă făcută de unul din liderii Europei: "E interesul lor ca toţi să fim IDIOŢI"

Declaraţia şocantă făcută de unul din liderii Europei: "E interesul lor ca toţi să fim IDIOŢI"

Declaraţia şocantă făcută de unul din liderii Europei: "E interesul lor ca toţi să fim IDIOŢI"
de O.P.    |    10 Sep 2013   •   08:37

Situaţia în care se scaldă Grecia nu este deloc una plăcută. Măsurile de austeritate au scos milioane de oameni în stradă, şomajul a atins cote istorice, iar lucrurile nu par deloc să intre pe făgaşul normal.

George Papandreou, fostul prim-ministru elen a ţinut în această vară un discurs extrem de interesant, care ne pune pe gânduri.

"E adevărat că Grecia a cauzat criza europeană, iar unii mă consideră pe mine vinovat de asta. Totuşi, astăzi cred că majoritatea oamenilor ar fi de acord cu faptul că Grecia era doar simptomul unor probleme mult mai adânci din zona euro şi a unor vulnerabilităţi în sistemul economic global. Grecia era doar o "prefaţă" a ceea ce avea să urmeze.

Eu am sperat în mod optimist, că această criză va fi momentul de trezire pentru Grecia şi pentru întreaga Europă. Credeam că va fi momentul în care vom face schimbări democratice radicale în instituţiile noastre.

În schimb, am avut parte de o experienţă foarte umilitoare. Toţi liderii europeni eram conduşi de fricile noastre, iar aceste temeri ne conduceau către o credinţa oarbă în ortodoxia austerităţii.

Este timpul să ne trezim. Să ne trezim din această adormire care distruge societatea. Ei ne vor idioţi, iar dacă vom rămâne aşa, interesul nostru va rămâne îngheţat!"



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close