Antena 3 CNN Economic Biz News Economia Greciei a ieşit din recesiune

Economia Greciei a ieşit din recesiune

Economia Greciei a ieşit din recesiune
Sursa foto: Foto: neoskosmos.com
14 Noi 2014   •   14:24
Grecia a ieşit din recesiune după şase ani. Produsul intern brut a avansat cu 0,7% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, consemnând două trimestre consecutive de creştere, arată datele revizuite publicate de Institutul Elen de Statistică.

Potrivit Market Watch, Institutul Elen de Statistică a revizuit estimarea pentru PIB-ul din trimestrul al doilea, de la o scădere de 0,2% la un avans de 0,4%, în urma adoptării noii metodologii europene de calcul.

Datele neajustate sezonier arată că economia elenă a avansat cu 1,7% în trimestrul al treilea din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Analiştii economici sunt de părere că această creştere economică se datorează rezultatelor înregistrate de turismul elen în acest an, îmbunătăţirii încrederii în economia Greciei şi stabilităţii cheltuielilor consumatorilor.

Instituţiile internaţionale, precum Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Internaţional Monetar, estimează o creştere de 0,6% a economiei elene în acest an şi de 2,9% în 2015.

 

×
Subiecte în articol: recesiune Grecia
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close