Antena 3 CNN Economic Biz News EFECTELE alegerilor din Grecia asupra LEULUI. Schimbarea s-a văzut în această dimineaţă

EFECTELE alegerilor din Grecia asupra LEULUI. Schimbarea s-a văzut în această dimineaţă

EFECTELE alegerilor din Grecia asupra LEULUI. Schimbarea s-a văzut în această dimineaţă
de O.P.    |    26 Ian 2015   •   11:34

Leul şi alte monede din regiune s-au depreciat uşor în raport cu euro luni, după anunţarea rezultatelor parţiale ale alegerilor din Grecia, în timp ce pe pieţele externe euro s-a depreciat faţă de dolar dar a recuperat ulterior, iar în raport cu francul elveţian a înregistrat o evoluţie mai stabilă.

În jurul orei 10:00, euro era cotat în piaţa interbancară locală la 4,4850-4,4870 lei, faţă de 4,4830 lei/euro în tranzacţiile perfectate pe finalul şedinţei de vineri.

Francul elveţian s-a depreciat uşor în faţa euro pe pieţele internaţionale, cu 0,4%, şi a ajuns la 1,0104 euro/franc, cotaţie care implică un curs de 4,5331 lei/franc.

Dolarul s-a apreciat în timpul nopţii pe pieţele din Asia, în urma anunţului că Syriza a câştigat alegerile legislative din Grecia. Syriza se opune măsurilor de austeritate impuse Greciei de UE, FMI şi Banca Centrală Europeană în schimbul unui pachet masiv de împrumuturi. Pieţele financiare consideră că planurile Syriza de a renunţa la austeritate şi de a obţine reducerea datoriilor ţării ar putea conduce chiar la o ieşire a ţării din zona euro.

Aproape de ora 10:00, cursul euro/dolar se situa la 1,1226 dolari pe euro, cotaţie care implică un nivel de 3,9938 lei/dolar.

Banca Naţională a României a anunţat vineri o referinţă de 4,5817 lei/francul elveţian, respectiv de 3,998 lei/dolar.


×
Subiecte în articol: leu curs valutar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close