Antena 3 CNN Economic Biz News Fiscul a "stors" taxe de unde a apucat. ANAF a strâns cu aproape 900 de milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Fiscul a "stors" taxe de unde a apucat. ANAF a strâns cu aproape 900 de milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Fiscul a "stors" taxe de unde a apucat. ANAF a strâns cu aproape 900 de milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Noi 2013   •   12:55

Fiscul a pus biciul pe români. Inspectorii fiscali au stors taxe de unde au apucat, astfel că veniturile colectate de ANAF luna trecută sunt cu peste 7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 


Mai mult, veniturile sunt chiar mai mari decât au estimat guvernanţii cu aproape 3%.
 
La bugetul de stat s-au încasat peste 12 miliarde de lei, cu aproape 900 de milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Adică inspectorii fiscali şi-au făcut mai bine treaba. Au colectat cu peste 2% mai mulţi bani. Astfel, din taxele pe impozitul pe profit au luat 2,5 miliarde de lei, cu peste 250 de milioane de lei mai mulţi bani.
 
Din impozitul pe venit, inspectorii fiscali au strâns aproape două miliarde de lei, în timp ce anul trecut au adunat 1,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 8% faţă de anul trecut. 
 
Şi încasările din TVA au fost mai mari cu peste 220 de milioane de lei. Mai exact, luna trecută s-au strâns aproape cinci miliarde de lei.

Şi de pe urma accizelor oamenii fiscului au colectat mai mulţi bani. Anul acesta încasările au fost de 1,8 miliarde de lei faţă de anul trecut, când au fost de peste 1,6 miliarde.
 
Veniturile încasate la bugetul Fondului naţional unic de asigurari de sănătate au înregistrat o creştere cu peste 4%, respectiv cu 59 de milioane de lei.

De la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au încasat cu aproape 7% mai mulţi bani, mai exact cu 216 milioane de lei.

Bani mai mulţi s-au încasat şi de la asigurările de şomaj. Cu peste 9 milioane de lei, adică o creştere de aproape 7%.
 

×
Subiecte în articol: fisc ANAF bani
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close