Antena 3 CNN Economic Biz News Francul elveţian, curs mai mare decât euro. Măsurile luate de politicieni, aşteptate cu sufletul la gură de sute de mii de români

Francul elveţian, curs mai mare decât euro. Măsurile luate de politicieni, aşteptate cu sufletul la gură de sute de mii de români

Francul elveţian, curs mai mare decât euro. Măsurile luate de politicieni, aşteptate cu sufletul la gură de sute de mii de români
de O.P.    |    20 Ian 2015   •   06:50

Parlamentul ar putea fi convocat de urgenţă pe tema crizei francului elveţian, după ce cursul a stabilit un nou record.  BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,4716 lei pentru franc.

Pe piaţa interbancară s-a tranzacţionat şi la peste 4,5 lei, un curs mai mare şi decât cel pentru euro. 

PNL a cerut o şedinţă rapidă pentru adoptarea legii insolvenţei personale, ca o posibilă soluţie pentru criză. 

Într-o postare pe Twitter, premierul a spus că este de acord ca Parlamentul să se întrunească şi să caute soluţii pentru românii cu credite în franci elveţieni.Situaţia dramaatică în care se afla zecile de mii de romani care au luat credite în franci elvetieni şi acum nu şi mai pot plati ratele l-a determinat pe premierul Victor Ponta să ceară consultări cu partidele parlamentare. 

Liberalii refuză să meargă la consultări. Au cerut însă convocarea Parlamentului în sesiune de urgenţă pe tema crizei francului elvetian.

Reacţia premierului la atacul şefei PNL nu a întrâziat să apară.

"Am propus dialog cu Opozitia pe 5 teme politice esentiale pt toti romanii - raspunsul Dnei Gorghiu insulte, scandal si in rest NIMIC! Pacat". 

Elena Udrea s-a autoinvitat la Cotroceni pentru a discuta cu Klaus Iohannis pe această temă şi  a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă care presupune ca toate creditele în valută să fie convertite în lei la cursul zilei în care a fost făcut creditul.

Pe fondul acestei crize a francului elvetian conducerea BNR, în frunte cu guvernatorul Mugur Isărescu, va fi audiată miercuri în Comisia pentru buget, din Parlament.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close