Antena 3 CNN Economic Biz News Iese Ciprul din zona euro? Vezi ce declaraţii acide a făcut preşedintele cipriot la adresa guvernelor din zona euro

Iese Ciprul din zona euro? Vezi ce declaraţii acide a făcut preşedintele cipriot la adresa guvernelor din zona euro

Iese Ciprul din zona euro? Vezi ce declaraţii acide a făcut preşedintele cipriot la adresa guvernelor din zona euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2013   •   16:41

Riscul ca Cipru să intre în faliment a fost "izolat, iar ţara nu are nicio intenţie să iasă din zona euro, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades, citat de The Guardian.

Discursul lui Anastasiades a fost "presărat cu critici" la adresa guvernelor din zona euro pentru că "au făcut experimente" în Cipru.

Preşedintele a precizat că restricţiile impuse joi asupra tranzacţiilor bancare din Cipru, fără precedent în zona euro, vor fi înlăturate treptat, fără a oferi termene clare.

Potrivit ministrului cipriot de Externe, restricţiile ar putea dura aproximativ o lună, deşi guvernul menţionase iniţial că vor fi limitate la 7 zile.

În cadrul discursului susţinut vineri la Nicosia, Anastasiades a atacat autorităţile bancare din Cipru şi Europa pentru că au finanţat până în ultimul moment o bancă aflată în pragul falimentului, care va fi acum desfiinţată conform acordului de 10 miliarde euro convenit de guvern cu instituţiile financiare internaţionale.

Preşedintele Anastasiades a acuzat partenerii din zona euro că au avut "pretenţii fără precedent, forţând Ciprul să devină un experiment".

"Nu avem nicio intenţie să plecăm din zona euro. Sub nicio formă nu vom experimenta cu viitorul ţării noastre", a declarat preşedintele.






 

 

×
Subiecte în articol: Cipru zona euro criza economica cipru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close