Antena 3 CNN Economic Biz News Income Magazine. Florin Jianu: Aproape aceeaşi întreprinzători sunt cei care închid şi deschid firme

Income Magazine. Florin Jianu: Aproape aceeaşi întreprinzători sunt cei care închid şi deschid firme

Income Magazine. Florin Jianu: Aproape aceeaşi întreprinzători sunt cei care închid şi deschid firme
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Ian 2015   •   11:25

Numărul firmelor care s-au deschis în România, în ultimii ani, este aproximativ acelaşi cu al companiilor care se închid, lucru care arată că întreprinzătorii nu deţin resursele necesare dezvoltării, iar antreprenorii ar fi aceiaşi, spune Florin Jianu, fost ministru al IMM-urilor şi Turismului. 

 
Antreprenorul a precizat că informaţia se bazează pe datele pe care le deţine de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
 
"S-a constatat că ani de zile, şi nici anul trecut nu a făcut o diferenţă, în ţară, numărul firmelor care se deschid e aproape egal cu cel al acelora care se închid, iar acest lucru arată că o firmă e decapitalizată în mod continuu şi întreprinzătorul respectiv nu are resursele necesare dezvoltării, pentru el şi pentru angajaţi", a spus antreprenorul Florin Jianu, fost ministru al IMM-urilor, marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

În context, fostul ministru a aminintit şi de probleme francului elveţian, monedă care a înregistrat valori-record în ultimele săptămâni.
 
"Aproape aceeaşi întreprinzători sunt cei care închid şi deschid firme. Trebuie să ne uităm la cauze şi eu cred că foarte mulţi dintre cei care au credite sau care acum nu mai pot să achite aceste credite fac parte din această buclă de oameni care încearcă să dezvolte companii", a adăugat Jianu.

În România, peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, potrivit datelor BNR, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci, dintr-un total de 14 instituţii de credit care au acordat finanţări în franci elveţieni.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat în week-end în Piaţa Constituţiei din Capitală, oamenii cerând convesia în lei a creditelor luate în valută, pe motiv că nu-şi mai pot plăti ratele le la bănci.

Francul elveţian a scăzut ieri şi a ajuns la pragul de 4,4840, după ce vineri moneda crescuse la 4,5817 lei.
 
Citiţi şi La ce trebuie să fim ATENŢI când luăm un credit de la bancă

 
 

 

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close