Antena 3 CNN Economic Biz News Ionuţ Costea, nou preşedinte Eximbank

Ionuţ Costea, nou preşedinte Eximbank

Ionuţ Costea, nou preşedinte Eximbank
Sursa foto: Eximbank
23 Feb 2009   •   17:47

Carmen Radu fost înlocuită, luni, din funcţia de preşedinte al Eximbank, iar postul a fost preluat de Ionuţ Costea, în contextul în care acţionarul majoritar al băncii, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a schimbat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie, transmite Mediafax.
Preşedintele Emporiki Bank România din toamna lui 2008, Ionuţ Costea este cumnatul preşedintelui PSD, Mircea Geoanã. El a mai ocupat şi funcţia de preşedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe încă de la înfiinţarea instituţiei, în 2004.
"Schimbarea s-a făcut în condiţii elegante, fără o cauză anume. (...) Emilian Bădica a rămas în funcţie pentru asigurarea continuităţii", a declarat pentru agenţia de presă vicepreşedintele Eximbank Iulian Velicu, care va părăsi, şi el, funcţia.
De cealaltă parte, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, spune că noii vicepreşedinţi propuşi în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurate luni, sunt Luminiþa Manolache şi Paul Ichim. Niciunul nu este membru al vreunui partid politic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eximbank AVAS
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close