x close

Fii alături de noi!

Băncile se răzbună pe români pentru legea dării în plată. Cu cât a crescut comisionul

de 28 Ian 2016   •   13:54
Sistemului bancar a avut o serie de reacţii dure la legea dării în plată. Una dintre cele mai mari bănci a anunţat că măreşte avansul la creditele imobiliare de la 15% la 35% şi chiar 40%. 
 
Legea dării în plată, prin care datornicii pot scăpa de datorie dacă dau casa băncii, a fost revizuită. Iniţiatorii legii au anunţat că va reintra în dezbatere în Parlament. 
 
Unii dintre românii care au luat credite în franci elveţieni au fost încântaţi la început. Ratele erau mici şi puteau fi uşor acoperite din veniturile pe care le aveau. A venit însă şocul - datoriile s-au dublat. 
 
Deşi locuinţa i-a fost scoasă la licitaţie, banca îi opreşte şi o parte din salariu. Şi chiar dacă legea dării în plată nu a fost promulgată, noile modificări ar putea să o ajute şi pe ea.
 
În noua formă a legii, vor scăpa de datorie după ce vor da casa băncii doar cei care au luat un împrumut în scop personal, nu şi cei care se ocupă de dezvoltare imobiliară. Chiar şi aşa, bancherii sunt nemulţumiţi. 
 
La una dintre cele mai mari bănci din România avansul a ajuns de la 15% la 35% pentru creditele în lei şi la 45% pentru creditele în euro. Specialiştii spun însă că nu toate băncile vor putea face asta. 
 
Legea dării în plată ar putea intra din nou în dezbatere în Parlament la 1 februarie.
 
poza

Actualitate

Ediție specială: Candidații pentru Primăria Generală, scoși la plimbare în București. Cum înjură candidații în trafic?

Oana Stancu a realizat o emisiune specială, în care a invitat patru candidați pentru Primăria Generală la un tur prin București. Trei dintre aceștia au acceptat. Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Danie...

30 Mai 2016  •  21:06

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati