Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Economiei: România intră pe creştere economică în semestrul al doilea

Ministrul Economiei: România intră pe creştere economică în semestrul al doilea

Ministrul Economiei: România intră pe creştere economică în semestrul al doilea
Sursa foto: Foto: adelaidereview.com.au
de M.Z.    |    17 Ian 2013   •   23:27

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a apreciat joi că estimările echipei sale indică, pentru a doua jumătate a anului, o creştere economică pozitivă pentru România.

"Eu cred că România reintră pe un ciclu favorabil de creştere economică în al doilea semestru şi contribuţia investitorilor străini este foarte importantă din acest punct de vedere", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, potrivit Agerpres.

Vosganian a arătat că Guvernul din care face parte va răspunde investitorilor străini "prin angajamentul de a face (în România - n.r.) un mediu economic prietenos, transparent şi predictibil".

Banca Mondială estimează, în raportul ”Global Economic Prospects” publicat miercuri, că România va înregistra o creştere economică de 1,6% în 2013, de 2,2% în 2014 şi de 3% în 2015, faţă de un avans economic estimat de 0,6% în anul 2012.

Potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, la elaborarea bugetului pe 2013 autorităţile române au luat în calcul, pe o abordare mai prudentă, o creştere economică de 1,8%. Guvernul estimează că România a înregistrat o creştere economică de 0,7% în 2012.


×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close