Antena 3 CNN Economic Biz News Persoanele care deţin o maşină, un aparat de filmat sau un tablou nu vor mai beneficia de venitul minim garantat

Persoanele care deţin o maşină, un aparat de filmat sau un tablou nu vor mai beneficia de venitul minim garantat

Persoanele care deţin o maşină, un aparat de filmat sau un tablou nu vor mai beneficia de venitul minim garantat
07 Ian 2011   •   22:16

Persoanele care deţin o maşină, un aparat de filmat sau un tablou nu vor mai beneficia de venitul minim garantat. Guvernul Boc încercă să limiteze cât mai mult numărul românilor care vor primi acest ajutor social.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii privind venitul minim garantat prevăd bunurile care nu sunt considerate de stictă necesitate pentru nevoile familiale. Pe listă figurează şi obiecte pe care le poţi cumpăra cu câţiva lei din talcioc sau de la mica publicitate. Concret, dacă ai acasă un aparat de filmat vechi de 20 de ani sau o combină audio adusă imediat după Revoluţie din Turcia, nu vei mai fi considerat sărac.

De asemenea, îţi poţi lua adio de la venitul minim garantat dacă ai în casă, pe perete, o icoană aurită sau un tablou moştenit de la bunici. Actul normativ le mai interzice săracilor să deţină o maşină, indiferent de vechime, sau măcar un scuter. Mai mult, dacă stai în deltă nu poţi avea o barcă motorizată, iar dacă ai o gospodărie, nu poţi creşte mai mult de 5 porci, 20 de oi sau 15 familii de albine. Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică, până pe 16 ianuarie, pe site-ul Ministerului Muncii.

×
Subiecte în articol: tablou masina
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close