Antena 3 CNN Economic Biz News Uite autostrada, nu e autostrada! Drumuri FANTOMĂ pe bani REALI. Ce anunţ a făcut ministrul Transporturilor

Uite autostrada, nu e autostrada! Drumuri FANTOMĂ pe bani REALI. Ce anunţ a făcut ministrul Transporturilor

Uite autostrada, nu e autostrada! Drumuri FANTOMĂ pe bani REALI. Ce anunţ a făcut ministrul Transporturilor
de O.P.    |    13 Iun 2014   •   06:03

Contractul pentru bucata de 6 kilometri şi jumătate din Autostrada Bucureşti-Ploieşti urmează să fie reziliat după ce constructorii au dat în judecată CNADNR. În aceste condiţii, ministrul Dan Şova estimează că termenul de dare în folosinţă va fi abia la sfârşitul anului viitor. Totodată, cele trei contracte pentru centura din sudul Capitalei au fost deja reziliate.

Contractul pentru cei 6,5 kilometri de autostradă care ar trebui sa faca conexiunea între Capitală şi centură urmează să fie reziliat, după ce constructorii au dat în judecată CNADNR pentru 80 de milioane de lei.

Iniţial, Compania de drumuri şi Autostrăzi îşi  propunea ca segmentul lipsă de 6,5 km al autostrăzii Bucureşti- Ploieşti să fie inaugurat în acest an. Tot în această perioadă, alte trei contracte pentru centura din sudul capitalei au fost reziliate. Şi pentru acest tronson urmează noi studii de fezabilitate.

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni a fost reziliat şi contractul cu Bechtel. Dan Şova a declarat că despăgubirile pe care statul român este nevoit să le plătească firmei americane se ridică la 37 de euro. Până în momentul rezilierii, au fost construiţi aproape 53 de kilometri de autostradă, pe traseul Braşov - Borş.

×
Subiecte în articol: autostrazi drumuri constructie autostrazi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close