Antena 3 CNN Economic Biz News Un politician german face o declaraţie surprinzătoare. Ce se întâmplă cu LEGĂTURILE dintre România şi Germania

Un politician german face o declaraţie surprinzătoare. Ce se întâmplă cu LEGĂTURILE dintre România şi Germania

Un politician german face o declaraţie surprinzătoare. Ce se întâmplă cu LEGĂTURILE dintre România şi Germania
de O.P.    |    21 Mar 2014   •   08:17

Relațiile bilaterale dintre România și Germania sunt "nu numai bune, ci cât se poate de bune", după cum le-a caracterizat joi ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, pe durata reuniunii cu omologul său român, Titus Corlățean. Ministerul german al Afacerilor Externe informează că pe durata întâlnirii avute, cei doi șefi ai diplomației de la Berlin, respectiv București, au discutat și despre libera circulație a muncitorilor pe piața muncii din UE și situația actuală din Ucraina.

"Când mă gândesc la România, atunci mă gândesc la ultima zi din anul 2006", a recunoscut ministrul Steinmeier. El s-a referit la faptul că la 31 decembrie 2006 el s-a aflat la București (în aceeași calitate, de ministru de externe în cadrul aceleiași coaliții de la guvernare din Germania — CDU/CSU-SPD, n.r.) și nu numai că a văzut acolo entuziasmul oamenilor, cu doar o zi înainte de intrarea României în UE — dar l-a și simțit. "Era o atmosferă pe străzi, una pe care noi am pierdut-o în Europa, în ultimele zile și ani, în fața crizei. Îmi doresc să aducem înapoi în Europa ceva asemănător cu atmosfera înălțătoare de atunci, pe care am văzut-o și simțit-o eu în ziua de Anul Nou în 2006, la București", a mai spus el.

Ministrul Steinmeier s-a referit și la legăturile economice și culturale dintre cele două țări: Germania este partenerul comercial numărul unu și un investitor semnificativ în România. Relațiile culturale sunt de asemenea strânse, a mai spus Steinmeier. El a lăudat și relațiile bazate pe încredere, "practic exemplare" avute de Guvernul român cu minoritatea germană din România, din care fac parte aproximativ 40.000 de persoane.  

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close