Antena 3 CNN Economic Biz News Una din fostele mari puteri ale UE ia o măsură fără precedent. Nimeni din Europa n-a mai făcut asta

Una din fostele mari puteri ale UE ia o măsură fără precedent. Nimeni din Europa n-a mai făcut asta

Una din fostele mari puteri ale UE ia o măsură fără precedent. Nimeni din Europa n-a mai făcut asta
de O.P.    |    27 Aug 2013   •   10:14

În Spania este întotdeauna însorit, nu-i aşa? Oraşe precum Huelva şi Sevilla primesc aproape 3.000 de ore însorite de-a lungul unui an. Pentru că şi-au dat seama că au un potenţial uriaş, spaniolii au investit sume uriaşe de bani în construcţia parcurilor fotovoltaice, unde sute de panouri solare "făuresc" energie solară.

Aceste proiecte ambiţioase, care au generat un ecou puternic în Uniunea Europeană, au fost finanţate chiar de guvernul spaniol. Însă acum, când ibericii se află pe marginea prăpastiei, schimbă radical tactica, scrie Forbes.

În prezent, spaniolii produc atât de multă energie solara, încât oferta depăşeşte cererea de pe piaţă cu peste 60%, lucru care a creat un dezechilibru.

S-a ajuns în situaţia în care există datorii faţă de producătorii de energie de 26 miliarde de euro. Pentru a reuşi să-şi achite datoriile uriaşe, spaniolii s-au gândit la reversul medaliei -  vor să taxeze utilizatorii de panouri solare. Altfel spus, toţi cei care folosesc panouri vor fi nevoiţi să platească o taxă.

 
Foarte mulţi locuitori au putut produce atât de multă electricitate, încât au ajuns în poziţia să vândă surplusul înapoi, către producătorii de energie.

Guvernul va interzice aceste practici, ba chiar impune o taxă pentru cei care utilizează energia solară!



×
Subiecte în articol: energie solara
Parteneri
Putin amenință că va da arme țărilor prietene ca să atace Occidentul
x close