Antena 3 CNN Economic Biz News Business Italia: Amnistia fiscală a atras 95 miliarde euro

Italia: Amnistia fiscală a atras 95 miliarde euro

Italia: Amnistia fiscală a atras 95 miliarde euro
Sursa foto: bani
29 Dec 2009   •   23:40

Italienii au declarat 95 miliarde de euro în cadrul unei amnistii pentru evaziunea fiscală ce viza fondurile din străinătate, a anunţat ministerul italian de Finanţe.
Circa 98 procente din fonduri au fost aduse înapoi în Italia, se mai arăta. Suma reprezintă circa 6 procente din produsul intern brut al ţării.
Amnistia, ce a permis italienilor să declare fondurile fără a plăti penalităţi prin plătirea unui procente de cinci la sută către guvern, a fost extinsă săptămâna trecută până pe 30 aprilie, de la termenul limită iniţial de 15 decembrie.
Guvernul intenţionează să folosească banii pe care îi primeşte pentru a reduce deficitul bugetar. Noua amnistie ar putea atrage alte 30 miliarde de euro, aprecia Milano Finanza .
Data din aprilie va fi ultima şansă pentru contribuabili pentru a declara fondurile ilegale din străinătate. După aceasta singura alternativă pentru toate statele G- 20 va fi implementarea unor noi reguli anti-evaziune foarte eficiente, subliniau oficialii locali.
Veniturile din amnistie vor fi folosite pentru a finanţa cu circa 3,7 miliarde euro măsuri de reducere a deficitului, circa o treime din totalul inclus în planul de buget pe 2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deficit bugetar evaziune fiscala
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close