Antena 3 CNN Economic Companii Apple a fost detronată. Alphabet Inc este acum cea mai valoroasă companie americană

Apple a fost detronată. Alphabet Inc este acum cea mai valoroasă companie americană

Apple a fost detronată. Alphabet Inc este acum cea mai valoroasă companie americană
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
02 Feb 2016   •   11:26

Alphabet Inc, firma mamă a Google, a detronat luni seara Apple Inc de pe poziția de cea mai valoroasă companie americană, o poziție pe care producătorul telefoanelor iPhone a deținut-o în ultimii patru ani, informează Reuters.

Această schimbare ar putea fi un semnal al unei schimbări de ștafetă în sectorul tehnologic în condițiile în care valoarea Apple a depășit-o pe cea a Microsoft Corp în anul 2010, care la rândul său a devansat International Business Machines Corp în urmă cu două decenii.

În cursul tranzacțiilor electronice care au urmat după închiderea oficială a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% grație publicării unor rezultate trimestriale peste așteptări astfel că valoarea combinată a acțiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

Google și operațiunile sale de bază (căutarea și publicitatea online, precum și YouTube, Gmail și Android) a devenit o filială a holdingului Alphabet Inc în urma unei reorganizări care a avut loc anul trecut. Cu toate acestea motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

Acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație creșterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile în timp ce acțiunile Apple au scăzut ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs vedetă.

Prin devansarea Apple, Alphabet devine a 12 companie care este recunoscută drept cea mai valoroasă companie americană după anul 1928. Printre precedentele deținătoare ale acestui titlu se numără General Electric, General Motors, IBM și Exxon Mobil, care a fost detronată de Apple în 2012.

 

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close