Antena 3 CNN Economic Companii După 14 ani, Nokia a fost detronată. Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile din lume

După 14 ani, Nokia a fost detronată. Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile din lume

După 14 ani, Nokia a  fost detronată. Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile din lume
Sursa foto: Foto: i2mag.com
27 Apr 2012   •   11:30
Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial în funcţie de vânzări, după ce a detronat Nokia în primul trimestru . Nokia a pierdut poziţia de lider pentru prima dată în 14 ani, arată datele prezentate vineri de compania de cercetare Strategy Analytics şi preluate de Bloomberg.

În primele trei luni, Samsung a livrat 93,5 milioane de telefoane mobile, în creştere cu 36% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Nokia a vândut 82,7 milioane de unităţi, ocupând poziţia a doua la nivel mondial.

Samsung a avut o cotă de piaţă de 25%, urmat de Nokia cu 23%.

Nokia a deţinut poziţia de cel mai mare producător de telefoane mobile din lume după vânzări încă din 1998, când a detronat grupul Motorola.

Pe cea de a treia poziţie în primul trimestru al acestui an s-a plasat Apple, cu 35,1 milioane de unităţi, în urcare cu 89%, şi o cotă de piaţă de 9,5%.

La nivel mondial, vânzările de telefoane mobile au crescut cu 3,3% în primul trimestru, la 368 milioane de unităţi.

Samsung Electronics a înregistrat în primul trimestru un profit record de 5,2 miliarde de dolari. Vânzările de smartphone-uri au generat 73% din câştig.











×
Subiecte în articol: Nokia Samsung Apple smartphone vanzari
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close