Antena 3 CNN Economic Companii OMV are deja cumpărători pentru 95% din oferta de 900 milioane de euro

OMV are deja cumpărători pentru 95% din oferta de 900 milioane de euro

OMV are deja cumpărători pentru 95% din oferta de 900 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
de Catalin Ciocan    |    06 Iun 2011   •   12:56

Oferta grupului austriac OMV de 900 milioane de euro este acoperita in proportie de 95%, potrivit unui e-mail trimis clientilor sai de catre una dintre bancile care intermediaza aceasta vanzare, informeaza Bloomberg.

Oferta urmeaza sa se inchida azi la ora 19 (ora Romaniei), potrivit e-mailului care a fost obtinut de Bloomberg News.

BofA Merrill Lynch, Barclays Capital, Deutsche Bank AG, JPMorgan Chase & Co. si UniCredit sunt grupurile financiare care s-au angajat sa gaseasca clienti pentru actiunile OMV, la pregatirea ofertei participand si BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Erste Group Bank AG, Raiffeisen Centrobank si Societe Generale.

OMV a ales sa realizeze o majorare de capital in valoare de pana la 900 milioane de euro, pentru a finanta achizitiile din Turcia si Tunisia, dar si o emisiune de obligatiuni hibrid in valoare de 750 milioane de euro.  Actionarii companiei austriece pot subscrie cate o actiune noua pentru fiecare 11 titluri vechi detinute. OMV vinde 27,3 milioane de actiuni noi, reprezentand 9,1% din capitalul actual, pretul maxim de vanzare fiind stabilit la 33 euro/actiune.

Pretul final al ofertei va fi anuntat la sfarsit perioadei de book building, care, in cazul ofertei OMV, se desfasoara in paralel cu perioada de subscriere. Book building reprezinta  procedura prin care intermediarii ofertei intra in contact cu investitorii, iar acestia isi exprima un punct de vedere referitor la numarul de actiuni pe care le-ar cumpara si pretul pe care l-ar oferi.

 Majorarea de capital de la OMV este considerata una dintre principalele amenintari pentru oferta pe care statul roman o pregateste pentru vanzarea a 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP), tranzactie estimata la peste 500 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: OMV cumparaturi actiuni
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close