Antena 3 CNN Economic Isteria francului atinge clasa politică. Ponta: Să nu vindem iluzii

Isteria francului atinge clasa politică. Ponta: Să nu vindem iluzii

Isteria francului atinge clasa politică. Ponta: Să nu vindem iluzii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Ian 2015   •   19:50
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţionarea crizei francilor elveţieni nu ţine de Guvern sau de vreun partid politic, şeful Executivului făcând apel la "a nu se vinde iluzii" oamenilor care au făcut credite în moneda amintită.
 
"Nu există o soluţie a unui partid. Există doar posibilitatea, în discuţiile cu BNR, cu băncile private, cu grupurile parlamentare, să vedem ce măsuri legislative se pot adopta. Vreau să fac un apel: e vorba de 75.000 de persoane. Cu siguranţă, dacă se poate face ceva pentru sprijinul acestora, s-a discutat, domnul Vâlcov cu BNR, mai multe posibilităţi. Însă vreau, şi eu îmi asum acest lucru, vreau să nu vindem iluzii, vreau să nu creăm aşteptări nerealiste", a declarat premierul Ponta.
 
Şeful PSD a spus, astăzi, că va susţine demersul PNL de convocare în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, în contextul creşterii francului elveţian, arătând că se bucură că formaţiunea liberală "vine cu o poziţie raţională".
 
Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că partidul pe care îl conduce cere convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, "singura reglementare" care poate ajuta, în contextul creşterii francului elveţian.
 
Cursul francului a atins joi, vineri şi astăzi valori-record, ca urmare a eliminării plafonului impus de Banca Elveţiei pentru cursul franc/euro. 
 
Vineri, cursul francului s-a plasat la 4,4228 lei, în urcare cu 2,2% faţă de joi, când a fost cotat la 4,3287 lei, în creştere cu 15,7% faţă de miercuri.
 
Luni, un nou maxim istoric pentru francul elveţian.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Victor Ponta, prin solicitarea adresată Opoziţiei de a discuta pe cinci teme de interes, a "greşit adresantul", ea susţinând că prim-ministrul îşi arogă prerogative care nu-i aparţin, dar şi că este "surd" când este vorba de aplicarea legii.

Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close