Antena 3 CNN Economic Lagarde: FMI îşi va îmbunătăţi estimările privind creşterea economiei mondiale

Lagarde: FMI îşi va îmbunătăţi estimările privind creşterea economiei mondiale

Lagarde: FMI îşi va îmbunătăţi estimările privind creşterea economiei mondiale
de M.T.    |    08 Ian 2014   •   10:48

Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează ca în următoarele trei săptămâni să-şi revizuiască, în sus, estimările privind creşterea economiei mondiale, a declarat, marţi, directorul FMI, Christine Lagarde, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unui raport din luna octombrie 2013, FMI estimează că Produsul Intern Brut mondial va creşte cu 2,9% în 2013 şi cu 3,6% în 2014, cu 0,3% respectiv cu 0,2% mai puţin decât estima în luna iulie 2013.

„Ne vom revizui, în sus, estimările privind creşterea economiei mondiale”, a afirmat Christine Lagarde, într-o conferinţă de presă la sfârşitul vizitei sale în Kenya.

Îmbunătăţirea prognozelor FMI semnalează o creştere a încrederii în relansarea economiei globale pe măsură ce perspectivele pentru economia americană, prima economie a lumii, se îmbunătăţesc.

În luna noiembrie 2013, rata şomajului în SUA a scăzut la 7% de la 7,3% în luna octombrie, iar analiştii se aşteaptă ca această tendinţă să continue şi în lunile următoare în condiţiile în care economia este pe o traiectorie de creştere sustenabilă.

De asemenea, Rezerva Federală americană se pregăteşte să-i reducă achiziţiile de obligaţiuni începând cu luna ianuarie 2014, primul pas spre eliminarea stimulentelor introduse de Ben Bernanke.

Încă de la finele lunii trecute, Christine Lagarde a declarat că Fondul Monetar Internaţional estimează că economia SUA va înregistra anul viitor un ritm de creştere mai mare decât se anticipa anterior, având în vedere cele mai recente date statistice dar şi semnalele privind posibilitatea unui accord pe buget în Congres

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close