Antena 3 CNN Economic Biz News De teama arestării, directorii băncilor private elveţiene nu mai au voie să călătorească în străinătate

De teama arestării, directorii băncilor private elveţiene nu mai au voie să călătorească în străinătate

De teama arestării, directorii băncilor private elveţiene nu mai au voie să călătorească în străinătate
Sursa foto: UBS
27 Mar 2009   •   21:59

Măsurile luate la nivel internaţional împotriva secretului bancar au determinat băncile private elveţiene să le interzică directorilor lor să mai efectueze deplasări în străinătate, de teamă ca aceştia să nu fie reţinuţi, relatează Financial Times, citat de Mediafax. Declaraţia a fost făcută de directorul unei importante bănci private din Elveţia.

El susţine că unele bănci au apelat la această măsură de siguranţă pentru a-şi proteja angajaţii faţă de determinarea Statelor Unite şi a Germaniei de a intensifica lupta împotriva evaziunii fiscale şi a secretului bancar. ?"Dacă azi merg în Germania să vizitez două bănci cu care colaborez (...), vama germană mă poate reţine şi interoga", a spus el.

Multe dintre bănci s-au rezumat la a le interzice directorilor să se deplaseze în SUA, după ce un reprezentant al băncii UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a fost reţinut în 2008 pentru a da declaraţii într-o investigaţie legată de taxe, dar sunt bănci care au impus restricţii şi în ceea ce priveşte ţările vecine, cum ar fi Franţa sau Germania.

Elveţia a acceptat, la presiunea altor state, în această lună o relaxare a legilor ce privesc secretul bancar şi adoptarea standardelor internaţionale cu privire la transparenţa fiscală.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close