Antena 3 CNN Economic Radu Soviani: Cei de la FMI vor avea un avertisment de tras şi o vor face

Radu Soviani: Cei de la FMI vor avea un avertisment de tras şi o vor face

Radu Soviani: Cei de la FMI vor avea un avertisment de tras şi o vor face
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Mai 2015   •   10:45

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va avea un cuvânt de spus referitor la măsurile luate în ultima perioadă de Guvern şi ne-ar putea face şi un avertisment, sunt de părere analiştii economici.

 
"Vor avea un avertisment de tras cei de la FMI şi o vor face. Din punctul meu de vedere, vizita oficialilor FMI seamănă cu o conferinţă de presă şi, în ultima vreme, această conferinţă a fost destul de dură, cu avertismente legate de golul de venituri care nu va putea fi acoperit.
 
Mai mult, să nu uităm că în acest moment suntem derapaţi din acordul cu FMI, astfel că un eventual insucces care să nu ne pună pe rol nu reprezintă un mare insucces al politicilor fiscale în mintea lor, dar în mintea economiei este un mare insucces că ieşi dintr-un acord cu FMI", a spus analistul economic Radu Soviani, joi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
"În acest moment, pentru că banii sunt ieftini la nivel internaţional, investitorii nu privesc cu atât de mare îngrijorare faptul că o ţară face un deficit mai mare, pentru că pe ei îi interesează să plaseze acele sume, dar contează cum te împrumuţi, că golul de venituri îl acoperi din deficit bugetar, din datorie naţională", a mai spus Soviani.

O misiune tehnică a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale este prezentă de marţi la Bucureşti, până pe 26 mai, pentru discuţii tehnice privind reformele fiscale prevăzute în Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum şi planul de măsuri de reformă în economie, angajamente prevăzute în programul cu instituţiile financiare internaţionale.
    
Al treilea acord încheiat cu instituţiile financiare internaţionale în 2013, de tip stand-by, în valoare de 4 miliarde euro, expiră pe 27 septembrie, cu posibilitatea ca România să nu încheie toate reformele la care s-a angajat.

Reprezentanţii Fondului se aşteaptă ca o parte dintre obiectivele asumate să fie atinse, iar pentru acest lucru Guvernul să găsească soluţii pentru rezolvarea unei părţi dintre probleme, astfel încât programul să poată fi evaluat înainte de a expira.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close