Antena 3 CNN Economic Vasilescu: BNR nu este împotriva Codului Fiscal, dar este nevoie de măsură. Şase decizii lasă bugetul fără 17 miliarde

Vasilescu: BNR nu este împotriva Codului Fiscal, dar este nevoie de măsură. Şase decizii lasă bugetul fără 17 miliarde

Vasilescu: BNR nu este împotriva Codului Fiscal, dar este nevoie de măsură. Şase decizii lasă bugetul fără 17 miliarde
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iul 2015   •   13:23

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că poziţia BNR nu a fost bine înţeleasă în discuţia legată de Codul Fiscal.

 
"Cred că trebuie să se înţeleagă foarte bine ce vrea BNR. Nici BNR, nici guvernatorul nu sunt împotriva Codului Fiscal. Asta este sigur. Codul Fiscal este din 2003, trebuia să fie revizut, completat şi au fost necesare măsurile. Guverantorul nu s-a răzgândit, a pledat pentru relaxare, a făcut relaxare în 2000, când a fost premier şi la fel şi acum. Reducerea TVA a fost salutată de guvernator şi de BNR. BNR consideră în continuare că este nevoie de reducerea taxelor."
 
Vasilescu a explicat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi-a exprimat susţinerea pentru reducerea taxelor, dar este nevoie de măsură.
 
"Guvernatorul şi-a exprimat public convingerea că şi acum este nevoie de măsură. Şase decizii dintr-o singură lovitură lasă bugetul fără 17 miliarde dintr-un foc. Din această perspectivă, guvernatorul a spus că este nevoie de relaxare, dar cu măsură, pe etape, în aşa fel încât bugetul să nu fie lăsat fără resurse."
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close