Antena 3 CNN Externe Vezi un FOTOREPORTAJ impresionant de la Vatican cu întronarea Papei Francisc. Ce MESAJ a adresat suveranul întregii lumi

Vezi un FOTOREPORTAJ impresionant de la Vatican cu întronarea Papei Francisc. Ce MESAJ a adresat suveranul întregii lumi

Vezi un FOTOREPORTAJ impresionant de la Vatican cu întronarea Papei Francisc. Ce MESAJ a adresat suveranul întregii lumi
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   12:59

Ceremonia de întronare a Papei Francisc, în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican s-a încheiat, în interiorul Catedralei Sf. Petru, oamenii politici, diplomaţi şi delegaţi din întreaga lume felicitându-l pe Papa Francisc. Papa Francisc a lansat, marţi, un apel către responsabilii economici, politici şi sociali, "să nu permită ca semnele distrugerii şi morţii să însoţească mersul lumii noastre", subliniind că fiecare trebuie să aibă "respect pentru orice creatură a lui Dumnezeu şi pentru mediu", relatează AFP.

"Totul este încredinţat pazei omului. Când omului îi lipseşte această responsabilitate, când noi nu avem grijă de creaţie şi de semeni, atunci îşi găseşte locul distrugerea", a declarat el. "În fiecare epocă, sunt Irozi care complotează pentru moarte, distrug şi desfigurează faţa bărbatului şi a femeii", a adăugat Papa în predica susţinută în faţa a 132 de delegaţii străine, adresându-se "tuturor celor care ocupă roluri de responsabilitate în domeniile economic, politic sau social".
  
"Vocaţia de a veghea nu ne vizează doar pe noi, creştinii, ea are o dimensiune umană, care priveşte pe toată lumea", a declarat el, insistând asupra "îngrijirii copiilor, a persoanelor în vârstă, a celor mai vulnerabili şi care sunt adeseori la periferia inimilor noastre".
  
"Adevărata putere"a unui pontif este "să slujească, el trebuie să privească înspre a sluji smerit, concret", a declarat Papa argentinan în cadrul slujbei sale inaugurale din Piaţa Sfântul Petru, în cadrul unei predicii cu tonalitate franciscană, susţinută în faţa a peste 100.000 de credincioşi şi a sute de şefi de stat şi de guvern sau miniştri.

Apelul făcut de Papa Francisc. „Nu permiteţi ca semnele distrugerii şi morţii să însoţească mersul lumii noastre"

Peste 30 de şefi de stat au stat în primele rânduri ale parvisului Pieţei Sfântul Petru pentru slujba care a marcat oficial începutul pontificatului fostului arhiepiscop de Buenos Aires, ales miercuri la conducerea Bisericii Catolice.



Gărzile de securitate ale Papei Francisc sunt în pragul unei crize de nervi, mulţimea e în delir
  
Centrul Romei şi împrejurimile Vaticanului pe o rază de aproximativ un kilometri păreau în stare de asediu. Peste 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine (poliţişti, carabinieri, poliţişti municipali), dintre care mulţi sunt în civil, au fost mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.
  
La scurt timp după ora locală 07.00 (08.00 ora României), la balconul central al bazilicii Sfântul Petru a fost amplasată o tapiserie.
  


Mai multe organizaţii catolice precum "Communione e Liberazione" au amplasat bannere, la fel şi comunitatea Sant'Egidio. "Francisc, mergi înainte, eu voi fi cu tine acolo unde vei merge", au scris surorile braziliene pe bannerul lor.
  
În Piaţa Sfântul Petru a apărut şi o inscripţie enormă "San Lorenzo", echipa de fotbal preferată a Papai Francisc, primul papă de pe continentul american, primul iezuit şi primul care şi-a ales numele după un sfânt simbol pentru cei săraci, Sfântul Francisc din Assisi.
  
Argentinienii care purtau banderola au încercat să o prindă de lampioane, dar poliţia i-a împiedicat deoarece, fiind foarte mare, aceasta ar împiedica vederea altor spectatori.
  
Corturile Crucii Roşii şi ale serviciilor de urgenţă au fost, de asemenea, instalate în apropierea pieţei.







Un alt participant extrem de important este patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu Întâi, primul lider spiritual al lumii ortodoxe ce va participa la o ceremonie de întronizare a unui Suveran Pontif.



Jorge Mario Bergoglio, care şi-a ales numele Francisc pe perioada pontificatului, a fost ales în funcţia de Sfânt Părinte la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor, în urma demisiei Papei Benedict al 16-lea de la tronul Vaticanului.




×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close