Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad la ONU: Oricine pune sub semnul întrebării Holocaustul sau 11 Septembrie este ameninţat

Ahmadinejad la ONU: Oricine pune sub semnul întrebării Holocaustul sau 11 Septembrie este ameninţat

Ahmadinejad la ONU: Oricine pune sub semnul întrebării Holocaustul sau 11 Septembrie este ameninţat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    23 Sep 2011   •   12:43

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a susţinut un discurs în cadrul celei de-a 66-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În timpul discursului său, controversatul lider de stat a acuzat "puterile Vestice" de o serie de crime, relatează Ria Novosti.

Mai multe delegaţii ale statelor membre au protestat faţă de discursul preşedintelui iranian, fie lipsind din sală în momentul în care acesta a început, fie plecând chiar în mijlocul discursului. Printre acestea s-au numărat delegaţii din Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Germania şi Israel.

În cadrul cuvântării sale, Ahmadinejad a declarat că atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost "misterioase" şi au fost folostie drept pretext pentru războaie, conduse de Statele Unite, în Afganistan şi Irak.

Preşedintele Iranului a observat că "puterile arogante" interzic orice fel de investigaţie cu privire la atacurile din 11 septembrie sau care vizează Holocaustul. "Oricine pune sub semnul întrebării Holocaustul sau 11 Septembrie este ameninţat cu sancţiuni sau operaţiuni militare", a declarat liderul de la Teheran.

Ahamadinejad a condamnat şi uciderea lui Osama bin Laden, sugerând că acesta era una dintre persoanele care ar fi putut "face lumină" în cazul atacurilor teroriste.

Discursul lui Mahmoud Ahmadinejad vine la două zile după ce doi turişti americani, condamnaţi pentru spionaj, au fost eliberaţi din închisoarea iraniană în care erau deţinuţi şi li s-a permis să părăsească ţara.

Sute de oameni au manifestat în faţa sediului ONU, protestând faţă de prezenţa liderului iranian.

×
Subiecte în articol: Holocaust 11 septembrie 2001 atacuri
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close