Antena 3 CNN Externe Bilanţul inundaţiilor din India şi Pakistan: Peste 400 de morţi şi 400.000 de oameni blocaţi de ape

Bilanţul inundaţiilor din India şi Pakistan: Peste 400 de morţi şi 400.000 de oameni blocaţi de ape

Bilanţul inundaţiilor din India şi Pakistan: Peste 400 de morţi şi 400.000 de oameni blocaţi de ape
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    09 Sep 2014   •   12:26
Inundaţiile care au afectat la sfârşitul săptămânii trecute India şi Pakistan s-au soldat cu peste 400 de morţi, iar sute de mii de persoane sunt în continuare blocate de ape, au anunţat marţi autorităţile locale.
 
Echipele de intervenţie se chinuiau să îi ducă la adăpost pe sinistraţii blocaţi în Kashmir, regiune muntoasă la graniţa dintre India şi Pakistan, unde sute de sate au fost înghiţite de ape.
 
Circa 200 de persoane şi-au pierdut viaţa, a precizat Rajesh Kumar, un înalt responsabil din cadrul poliţiei regionale indiene. 
 
Şi autorităţile pakistaneze au înregistrat 206 morţi. "Situaţia din Valea Kashmirului este şi mai sumbră şi la fel de critică", a declarat Kumar, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
"Drumul principal este în continuare impracticabil, dar numeroase alte căi de circulaţie au fost în mare parte restabilite", a adăugat el. 
 
În jur de 400.000 de persoane continuă să fie blocate în zonele inundate de ape pe partea indiană, conform presei locale.
 
"Nu avem bărcile necesare pentru a-i salva pe oamenii captivi în zonele inundate", a spus comisarul de divizie din Kashmir Rohit Kansal. 
 
Numeroase persoane sunt "blocate cu apa până la gât şi au nevoie să fie salvate cât mai repede posibil", a subliniat responsabilul, fără a da o cifră exactă. 
 

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close