Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce li s-ar putea întâmpla vecinilor noştri maghiari. Comisia Europeană le-a transmis un avertisment

Ce li s-ar putea întâmpla vecinilor noştri maghiari. Comisia Europeană le-a transmis un avertisment

Ce li s-ar putea întâmpla vecinilor noştri maghiari. Comisia Europeană le-a transmis un avertisment
Sursa foto: Foto: hungarianambiance.com
17 Apr 2013   •   17:16
Reprezentanţii Comisiei Europeane (CE) au declarat miercuri, în Parlamentul European (PE), că ar putea lansa noi proceduri de infringement împotriva Ungariei privind modificări constituţionale recente controversate, relatează AFP.

"Dacă există un risc real de încălcare a valorilor noastre fundamentale, Europa trebuie să intervină", a precizat comisarul Viviane Reding în timpul unei dezbateri în plen în care s-au evidenţiat părerile împărţite ale eurodeputaţilor cu privire la cazul ungar.

Aceasta a declarat că CE, "extrem de preocupată", efectuează în prezent o analiză detaliată a ultimelor modificări constituţionale, "pentru a vedea dacă este oportună lansarea procedurilor de infringement"

La jumătatea lunii iunie, Comisia de la Veneţia urmează să publice un aviz,iar PE urmează să adopte, tot în iunie, o rezoluţie privind situaţia drepturilor fundamentale în Ungaria, a subliniat Reding.

Comisarul a mai anunţat că CE „nu va aştepta luna iunie pentru a lua o decizie". Reding a amintit că două proceduri de infringement au fost lansate anul trecut împotriva Ungariei.

Mai multe modificări constituţionale introduse de Guvernul conservator ungar, condus de către Viktor Orban, fac obiectul unor critici. Acestea vizează măsuri privind reducerea puterilor Curţii Constituţionale, definirea prea restrictivă a familiei sau posibilitatea evacuării persoanelor fără adăpost din spaţiile publice.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close