Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în această dimineaţă în Iran. Marile Puteri ale lumii participă la negocieri

Ce se întâmplă în această dimineaţă în Iran. Marile Puteri ale lumii participă la negocieri

Ce se întâmplă în această dimineaţă în Iran. Marile Puteri ale lumii participă la negocieri
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   09:07

Marile puteri și Iranul discutau o eventuală prelungire a negocierilor asupra programului nuclear al Teheranului, a anunțat duminică seară, la Viena, un înalt responsabil al Departamentului de Stat.

"Discutăm între noi și cu partenerii noștri din /Grupul/ 5+1 o gamă de opțiuni. O prelungire este una dintre aceste opțiuni. Nu este surprinzător, vom discuta de asemenea /aceste/ opțiuni cu iranienii", a declarat acest diplomat, citat de AFP, cu 24 de ore înaintea termenului pentru a se ajunge la un acord internațional asupra programului nuclear controversat iranian.

Acest responsabil al Departamentului de Stat a asigurat totuși că țările Grupului 5+1 /Statele Unite, China, Rusia, Franța, Marea Britanie și Germania/ "rămân concentrate pe măsuri pentru a avea un acord" complet luni 24 noiembrie seara.

"Acest lucru nu înseamnă că noi nu continuăm să discutăm o gamă largă de subiecte spinoase și să facem progrese în aceste chestiuni care trebuie să facă parte dintr-un acord complet", a explicat diplomatul american în fața mai multor jurnaliști care îl însoțesc pe secretarul de stat John Kerry.

O sursă iraniană a anunțat duminică dimineață că Teheranul ia în considerare o prelungire a negocierilor timp de "șase luni sau un an".

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close