Antena 3 CNN Externe Ce se poate întâmpla dacă liderul SI a fost OMORÂT. "S-ar putea declanşa INFERNUL"

Ce se poate întâmpla dacă liderul SI a fost OMORÂT. "S-ar putea declanşa INFERNUL"

Ce se poate întâmpla dacă liderul SI a fost OMORÂT. "S-ar putea declanşa INFERNUL"
de O.P.    |    10 Noi 2014   •   09:55

Irakul efectuează o anchetă pentru a stabili dacă liderul grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi se află sau nu printre liderii jihadişti vizaţi de raiduri aeriene ale coaliţiei în nordul ţării, relatează AFP.

"Până în prezent nu sunt disponibile informaţii fiabile", a declarat duminică un oficial irakian, întrebat dacă Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în raidurile efectuate de coaliţie vineri la Mosul, împotriva a ceea ce Statele Unite au prezentat drept "o reuniune a liderilor SI".

"Informaţia (cu privire la moartea lui al-Baghdadi) provine de la surse neoficiale şi nu a fost confirmată. Lucrâm în continuare în acest sens", a adăugat oficialul. Televiziuni arabe afirmă, de sâmbătă, că liderul şi califul autoproclamat al SI a fost rănit, eventual ucis.

La rândul său, Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) "nu a putut să confirme" dacă liderul jihadiştilor a fost prezent în locul în care au fost efectuate atacuri aeriene care au "distrus un convoi de vehicule alcătuit din camioane înarmate aparţinând SI", în apropiere de Mosul.

Al doilea cel mai important oraş irakian este unul dintre centrele nevralgice ale jihadiştilor, după ce a căzut pe mâna acestora în iunie, la începutul ofensivei care a condus la cucerirea de către organizaţia extremistă sunnită a unor sectoare importante din această ţară.

Moartea lui al-Baghdadi, un personaj discret, ar reprezenta un succes major al coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, care sprijină aerian forţele proguvernamentale - armata federală, peshmerga, miliţii şiite şi triburi sunnite - să lupte împotriva jihadiştilor la sol.

Însă sunt voci care spun că eventuala moarte a jihadistului ar putea declanşa o rafală de atentate care să răzbune moartea liderului.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close