Antena 3 CNN Externe Cea mai BOGATĂ femeie din Monaco, ucisă în plină stradă. Detaliile din spatele unui caz ŞOCANT. CINE a ordonat asasinatul

Cea mai BOGATĂ femeie din Monaco, ucisă în plină stradă. Detaliile din spatele unui caz ŞOCANT. CINE a ordonat asasinatul

Cea mai BOGATĂ femeie din Monaco, ucisă în plină stradă. Detaliile din spatele unui caz ŞOCANT. CINE a ordonat asasinatul
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   13:01

Monaco este unul din cele mai frumoase locuri de pe riviera franceză. Bogaţii lumii vin aici să se bucure de luxul şi rafinamentul care înconjoară fiecare loc din principat.

Însă cea mai bogată şi una din cele mai respectate femei, Helene Pastor, a avut parte de un final tragic în luxurianta lume pe care părea că o conduce. Cu o avere estimată la mai bine de 25 de miliarde de dolari, Helene a devenit ţinta lăcomiei propriei familii.

Helene a fost ucisă, împreună cu şoferul ei, în plină stradă, când se pregătea să plece dintr-un spital din Nisa. În spital era internat fiul ei, Gildo Pastor, care suferise un atac cerebral. Această lovitură era una din multele care încercase cea mai bogată familie din Monaco în ultimele luni.



Însă Helene era bucuroasă de vestea primită din partea medicilor: fiul ei avea să fie externat peste doar câteva zile. Numai că nu a mai apucat să îl vadă în viaţă.

În dimineaţa zilei de 6 mai 2014, Helene s-a urcat în maşina sa, pe scaunul din dreapta (pe bancheta din spate, unde obişnuia să stea, era întins câinele familiei), iar la scurt timp a fost împuşcată în obraz, iar şoferul în cap şi abdomen.



Şoferul a căzut inconstient, iar autoturismul a pornit singur, pâna când s-a oprit într-un perete. Atacatorii au fugit si s-a urcat intr-o masina care il astepta, spun martorii.

Doctorul Eric Cua era de faţă când s-a întâmplat atacul şi a fugit până la masina în care erau cei doi impreuna cu cainele familiei Pastor. “Eu i-am luat pulsul. Am crezut ca era moarta”, a spus doctoral Cua. Helene a mai trait inca 15 zile in timp ce soferul a decedat pe 10 mai. Singurul care a supravietuit a fost cainele, Belle.

Ziarele din Franta si Marea Britanie au raporta ca asasinat in stil mafiot – opera probabila a mafiei intaliana sau rusa, însă altul avea să fie deznodământul acestei crime teribile.
La aceeaşi ora la care Helene avea sa fie impuscata, fiica sa, Sylvia, si iubitul ei, Wojcieh Janowski, consulul onorific al Poloniei in Monaco sarbatoreau ziua nationala a Poloniei. Pana aici nimic bizar.

Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Janowski a recunoscut, dupa mai bine de o luna de ancheta a poliţiei franceze, ca el a pus la cale asasinatul, platit cu 250.000 de euro.


 

Banii ar fi fost "motorul" acestui plan macabru: Janowski era supărat că soţia lui, fiica Helenei, nu primea "decât" o alocaţie anuală de 500.000 de dolari, ea considerându-se defavorizată, iar fratele ei fiind cel care beneficia de atenţia mamei.



×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close