Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor continuă în Europa. Sute de mii de oameni vor să ajungă în Europa, din cauza sărăciei şi războiului

Criza imigranţilor continuă în Europa. Sute de mii de oameni vor să ajungă în Europa, din cauza sărăciei şi războiului

Criza imigranţilor continuă în Europa. Sute de mii de oameni vor să ajungă în Europa, din cauza sărăciei şi războiului
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    25 Aug 2015   •   10:04

Europa trebuie să ofere "un răspuns unitar" la actuala criză a imigranţilor, cea mai gravă de după cel de-al doilea război mondial. 

 
Mai multe ţări europene sunt, în continuare, asaltate de mii de imigranţi asiatici şi africani care fug de ameninţarea războiului sau, pur şi simplu, de sărăcie.
 
Fenomenul provoacă tensiuni grave şi chiar confruntări violente. 
 
Sute de imigranţi ilegali, în majoritate africani, s-au revoltat împotriva condiţiilor de trai dintr-un centru al Crucii Roşii la periferia oraşului Milano. Ei au blocat, pentru scurtă vreme, un bulevard înainte de a fi respinşi de poliţie.
 
Imigranţii din Milano se pot considera, totuşi, norocoşi deoarece au ajuns unde doreau: în Uniunea Europeană. Alte sute de mii de fugari sunt gata să-şi rişte viaţa pe Mediterană pentru a debarca pe insulele greceşti sau în Italia. 
 
Fugarii nu doresc să rămână însă în Grecia. Criza s-a mutat, în ultimele zile, în Macedonia şi Serbia, ţări prin care imigranţii trebuie să treacă pentru a ajunge în spaţiul Schengen. 
 
Criza refugiaţilor a fost ieri principalul subiect de discuţie între liderii Franţei şi Germaniei. Angela Merkel a condamnat sever recentele agresiuni ale extremei drepte asupra unui centru de azilanţi din Germania.
 
Cei doi lideri propun ca refugiaţii care primesc azil politic să fie "repartizaţi echitabil" între ţările Uniunii Europene. Cei care au emigrat doar din motive economice ar urma să fie "îndepărtaţi cu respectarea demnităţii lor". 

×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close