Antena 3 CNN Externe Fenomenul care i-a indignat pe oficialii din Peru. Turiştii se dezbracă complet şi fac poze la Machu Picchu

Fenomenul care i-a indignat pe oficialii din Peru. Turiştii se dezbracă complet şi fac poze la Machu Picchu

Fenomenul care i-a indignat pe oficialii din Peru. Turiştii se dezbracă complet şi fac poze la Machu Picchu
Sursa foto: Foto: mynakedtrip.com
23 Mar 2014   •   18:22

"Turismul în pielea goală", practicat de unii dintre vizitatorii sitului incaş Machu Picchu, cea mai importantă destinaţie turistică din Peru, a stârnit indignarea oficialităţilor din această ţară, relatea CNN.

Potrivit publicaţiei Peruvian Times, patru turişti americani au fost reţinuţi pe 14 martie după ce s-au dezbrăcat şi şi-au făcut fotografii în interiorul complexului arheologic.

Într-o serie de incidente similare, la începutul acestei săptămâni, doi canadieni şi doi australieni au fost, de asemenea, arestaţi din aceleaşi motive.

În 2013, un cuplu a fost filmat de alţi turişti în timp ce cobora, în "costumul lui Adam", treptele de piatră de la Machu Picchu.

De asemenea, pe blogul de profil My Naked Trip, Amichay Rab, un tânăr din Israel a postat fotografii în care apare nud în diferite locuri din America de Sud, inclusiv la Machu Picchu.

"Machu Picchu este vizitat de turişti de vârste, religii şi ideologii diferite. Nudismul poate că face plăcere câtorva persoane, dar creează disconfort şi indignare pentru alţii. Trebuie să ne asigurăm că turiştii nu se simt stânjeniţi", a declarat Ricardo Ruiz Caro, directorul cultural al regiunii Cuzco, unde este amplasat situl arheologic.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close