Antena 3 CNN Externe Gest ŞOCANT făcut de rivalul lui Merkel înainte de alegeri. Le-a arătat nemţilor "degetul"

Gest ŞOCANT făcut de rivalul lui Merkel înainte de alegeri. Le-a arătat nemţilor "degetul"

Gest ŞOCANT făcut de rivalul lui Merkel înainte de alegeri. Le-a arătat nemţilor "degetul"
de O.P.    |    13 Sep 2013   •   12:35

Social-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului german Angela Merkel în alegerile legislative, a şocat Germania joi seara după ce a apărut făcând un gest obscen într-o fotografie publicată pe prima pagină a unei reviste, cu zece zile înainte de scrutin.

Întrebat de revista cotidianului de centru-stânga Süddeutsche Zeitung ce porecle a primit după gafele de comunicare comise în timpul campaniei, acest fost ministru de Finanţe al lui Merkel într-un Guvern de mare coaliţie în perioada 2005-2009, a răspuns printr-un gest neaşteptat arătând un anumit deget.



El a acceptat să participe la această şedinţă foto, un "interviu mut", realizată o dată pe săptămână cu diverse personalităţi. Principiul este să se răspundă unor întrebări prin gesturi, "imortalizate" în alb-negru de către un fotograf. Imaginea, care apare pe coperta ediţiei de vineri a SZ Magazin, a fost dată publicităţii joi seara şi a declanşat imediat reacţii pe Twitter.

Ministrul german al Economiei Philipp Rösler (FDP, liberal) l-a atacat imediat pe social-democrat, într-un miting electoral. "Un asemenea gest nu este posibil din partea unui candidat la Cancelarie", a declarat el citat de agenţia DPA.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close