Antena 3 CNN Externe Hezbollah: Înscrierea pe lista organizaţiilor teroriste de către UE este „agresivă" şi „nedreaptă"

Hezbollah: Înscrierea pe lista organizaţiilor teroriste de către UE este „agresivă" şi „nedreaptă"

Hezbollah: Înscrierea pe lista organizaţiilor teroriste de către UE este „agresivă" şi „nedreaptă"
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   10:09

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a calificat luni drept „agresivă" şi „nedreaptă" decizia Uniunii Europene de a înscrie aripa sa militară pe lista „organizaţiilor teroriste", relatează AFP, citată de Mediafax.

Partidul şiit a apreciat că această decizie va atrage „pierderi şi dezamăgiri" din partea europenilor.

„Hezbollah refuză clar decizia UE şi vede în aceasta o decizie agresivă, nedreaptă, care nu se bazează pe nicio justificare şi nicio probă", se arată într-un comunicat al partidului, publicat luni seara.

De asemenea, Hezbollah consideră că „Uniunea Europeană s-a pliat pe presiunile americano-sioniste şi pe dictatul Casei Albe", ceea ce constituie o „tendinţă periculoasă".

„Această decizie a fost redactată cu mână americană şi cerneală israeliană, iar Europa doar şi-a pus ştampila", se mai precizează în comunicat.

Gruparea consideră în acelaşi timp că decizia luată luni „nu corespunde intereselor popoarelor Uniunii Europene. Dacă ţările UE cred că supunându-se şantajului american, îşi creează o influenţă în regiunea noastră arabo-musulmană, le spunem că Washingtonul a luat aceeaşi decizie şi nu a cules decât pierderi şi dezamăgiri”.

Anterior, televiziunea Hezbollah, Al-Manar, a acuzat Marea Britanie că se află „la conducerea campaniei" împotriva partidului.

×
Subiecte în articol: Hezbollah organizatii teroriste Liban
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close