Antena 3 CNN Externe HOŢII DE BUZUNARE au închis Luvrul din Paris. Exasperaţi, angajaţii muzeului au intrat în grevă

HOŢII DE BUZUNARE au închis Luvrul din Paris. Exasperaţi, angajaţii muzeului au intrat în grevă

HOŢII DE BUZUNARE au închis Luvrul din Paris. Exasperaţi, angajaţii muzeului au intrat în grevă
10 Apr 2013   •   17:54

Muzeul Luvru din Paris, unul dintre cele mai mari din lume, a fost închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor, exasperaţi de hoţii de buzunare, de pe urma cărora suferă atât angajaţii instituţiei, cât şi vizitatorii, informează AFP.

Potrivit conducerii muzeului, care a depus o plângere la Parchetul din Paris în decembrie 2012 şi a solicitat creşterea numărului de polişti din instituţie pentru a stopa problemele create de hoţii de buzunare, "cei 200 de agenţi de securitate şi-au exercitat, miercuri, dreptul de a face grevă".
   
"Serviciile de justiţie şi ale poliţiei s-au mobilizat", a declarat un purtător de cuvânt al conducerii muzeului, organizând "reuniuni de lucru" cu scopul de a amplasa un dispozitiv de securitate adaptat la această situaţie.
   
Conducerea muzeului spune că a hotărât măsuri în acest sens, interzicând temporar accesul în muzeu pentru hoţii deja identificaţi care vor încerca să revină la Luvru.
   
"Agenţii de securitate şi-au exprimat nemulţumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu frica în suflet, pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care au devenit din ce în ce mai agresivi, în rândul cărora se află inclusiv minori, care intră gratuit în muzeu şi, chiar după ce sunt interogaţi de poliţie, revin după câteva zile", afirmă delegatul sindical Christelle Guyader.
   
Mai mulţi agenţi de securitate de la Luvru au fost "scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi" de aceste bande care fură din buzunarele vizitatorilor. Ei spun că au depus mai multe plângeri, "însă acestea nu au fost urmate de efecte concrete".
   
Conducerea muzeului precizează în plângerea ei din decembrie că a primit "150 de plângeri de la persoane private".
   
"Au existat întotdeauna hoţi de buzunare la Luvru şi în alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an şi jumătate, ei au devenit tot mai violenţi, s-au organizat în bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreşte", a subliniat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru.
   
Unul dintre colegii ei a evocat cazul "unei săli evacuate de urgenţă într-o duminică, după apariţia unui cuplu de hoţi de buzunare, reveniţi la faţa locului după o săptămână".
   
Circa 100 de agenţi de pază s-au adunat în faţa Ministerului Culturii, de care aparţine muzeul parizian, unde o delegaţie a lor a fost primită miercuri la prânz.
   
Muzeul Luvru din Paris primeşte 10 milioane de vizitatori în fiecare an. O mie de agenţi de pază lucrează la Luvru, dintre care 470 sunt prezenţi în fiecare zi în muzeu, potrivit conducerii instituţiei.
   

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close