Antena 3 CNN Externe Iran. Cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani a adus un strat de zăpadă de peste 2 metri şi un ger de -19 grade

Iran. Cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani a adus un strat de zăpadă de peste 2 metri şi un ger de -19 grade

Iran. Cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani a adus un strat de zăpadă de peste 2 metri şi un ger de -19 grade
03 Feb 2014   •   16:48

Cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani a acoperit nordul Iranului cu un strat gros de zăpadă, lăsând întreaga regiune în beznă, cu sute de mii de locuitori rămaşi blocaţi de nămeţi.

"Furtuna de zăpadă este fără precedent în ultimii cinci decenii, cu un strat de omăt ce a depăşit doi metri, după ce ninsoarea abundentă a început în după amiaza zilei de vineri", a spus un oficial al provinciei Mazandaran, citat de presa locală şi preluat de AFP.

"Principalele probleme sunt alimentarea cu energie electrică şi furnizarea de apă potabilă în zonele cele mai afectate", a adăugat acesta.

Aproape 500.000 de oameni au rămas fără curent electric şi gaze naturale din cauza calamităţii neobişnuite.

Semiluna Roşie a intervenit acolo unde situaţia a fost critică şi a salvat în ultimele zile 11.000 de persoane, rămase înzăpăzite.

10 persoane au fost internate în spital şi alte 3800 au fost duse în adăposturi de urgenţă, informează şi agenţia internă de ştiri, IRNA.

Chiar şi capitala ţarii, Teheran, este afectată de un val de frig. Aici s-au înregistart -7 grade Celsius, în vreme ce în zonele depresionare temeperaturile au coborât până la -19 grade Celsius.

Din cauza intemperiilor, şcolile din Teheran au fost închise luni dimineaţă. Potrivit prognozei meteo, ninsorile abundente vor continua cel puţin încă două zile, iar zona cea mai afectată va fi cea din sud-vestul ţării.

×
Subiecte în articol: iran, teheran ger
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close