Antena 3 CNN Externe Italia anchetează posibila prezenţă a membrilor SI în bărcile cu imigranţi care ajung în Sicilia

Italia anchetează posibila prezenţă a membrilor SI în bărcile cu imigranţi care ajung în Sicilia

Italia anchetează posibila prezenţă a membrilor SI în bărcile cu imigranţi care ajung în Sicilia
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
18 Dec 2014   •   18:50

Procurorii din Palermo au deschis o anchetă în legătură cu posibila infiltrare a membrilor grupării islamiste Stat Islamic în Irak şi Siria (SI) la bordul bărcilor cu imigranţi care ajung în Sicilia, relatează TheLocal.it.
   
Ancheta a fost lansată în urma unui avertisment cu privire la acest risc primit de la serviciile secrete italiene, a anunţat ediţia locală a cotidianului Corriere della Sera.
   
Persoane suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic sau alte organizaţii teroriste se află printre miile de imigranţi care au sosit în ultimele luni din Siria şi Libia, dezvăluie cotidianul italian.
   
Unii dintre suspecţi s-au mutat în alte ţări din Europa, iar alţii s-ar afla în continuare în Italia, adaugă publicaţia.
   
Italia a ridicat în septembrie nivelul de alertă teroristă, în urma ameninţărilor lansate de o grupare extremistă, iar ministrul de Interne Angelino Alfano a afirmat că ameninţarea reprezentată de gruparea Stat Islamic este similară cu aceea reprezentată de organizaţia teroristă Al-Qaida după atentatele din 11 septembrie 2001. El a asigurat însă că nu există informaţii cu privire la riscul unui atentat terorist împotriva unor obiective din Italia.
   
Peste 150.000 de imigranţi au ajuns în Italia în cursul acestui an la bordul unor ambarcaţiuni, potrivit datelor publicate în octombrie.
 

×
Subiecte în articol: Sicilia
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close