Antena 3 CNN Externe Mario Monti a făcut o vizită neanunţată în Afganistan

Mario Monti a făcut o vizită neanunţată în Afganistan

Mario Monti a făcut o vizită neanunţată în Afganistan
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
04 Noi 2012   •   18:18

Şeful Guvernului italian a sosit duminică dimineaţă în Afganistan pentru o vizită neanunţată la contingentul italian de la baza Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), la Herat, a relatat agenţia italiană Ansa, citată de AFP.
   
Monti a plecat apoi la Kabul pentru o întrunire bilaterală cu preşedintele afgan Hamid Karzai, pe care l-a întâlnit deja la Roma, la 26 ianuarie, cu ocazia semnării unui acord de parteneriat şi cooperare între cele două ţări.
   
Italia a prevăzut reducerea începând cu acest an a contingentului său în Afganistan şi finalizarea operaţiunilor sale de luptă în această ţară până la sfârşitul anului 2014. Autorităţile de la Roma au desfăşurat în jur de 4.000 de soldaţi în cadrul ISAF.
   
"Considerăm 2014 ca un an al schimbării, nu al unei rupturi", i-a spus Monti lui Karzai, potrivit Ansa. Italia, la fel ca şi alte ţări, "îşi va transforma sprijinul său, dar aceasta nu va însemna că va abandona ţara", a adăugat el.
   
Potrivit unei numărători realizate de AFP, 52 de militari italieni au murit în operaţiunile militare sau în accidente rutiere de la începutul conflictului din Afganistan.
   
Vizita, care a fost ţinută secretă din motive de securitate, s-a desfăşurat cu ocazia sărbătorii forţelor armate italiene, la 4 noiembrie.
   
Mario Monti şi delegaţia sa urmau să meargă în Laos pentru summitul Asia-Europa (ASEM).

×
Subiecte în articol: Mario Monti vizita Afganistan forte armate
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close