Antena 3 CNN Externe O aeronavă militară iraniană, la câţiva metri de un elicopter american în Golful Persic

O aeronavă militară iraniană, la câţiva metri de un elicopter american în Golful Persic

O aeronavă militară iraniană, la câţiva metri de un elicopter american în Golful Persic
01 Apr 2015   •   09:40

Un incident grav s-ar fi putut petrece în golful Persic. O aeronavă militară iraniană de observare a zburat la 45 de metri de un elicopter al marinei americane. A generat astfel temeri potrivit cărora comandanţii de rang înalt iranieni ar putea să nu controleze în totalitate forţele locale, relatează CNN.

Elicopterul marinei a menţinut contactul cu nava în timpul întâlnirii dar nu a existat niciun contact între cele două aeronave şi nu au fost trase focuri de armă. Echipajul portavionului a făcut poze în timpul incidentului dar armata nu le-a difuzat. Incidentul nu a fost dezvăluit publicului.

"Credem că este posibil să fi fost ordonat la nivel local", a declarat oficialul citat. Incidentul a avut loc în timp ce Statele Unite şi alte mari puteri se întâlnesc cu Iranul în Elveţia pentru a negocia un acord care să limiteze programul nuclear iranian. Pentagonul a subliniat că în ultimii ani, cele mai multe întâlniri cu armata iraniană pe mare sau în aer au fost gestionate profesionist, dar că unele misiuni conduse de Gardienii Revoluţiei au fost prea agresive împotriva forţelor americane din zonă. 

×
Subiecte în articol: usa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close