Antena 3 CNN Externe O nouă criză în Grecia. Coaliţia aflată la guvernare riscă să se destrame

O nouă criză în Grecia. Coaliţia aflată la guvernare riscă să se destrame

O nouă criză în Grecia. Coaliţia aflată la guvernare riscă să se destrame
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    22 Iun 2013   •   11:28

Coaliţia aflată la guvernare în Grecia riscă să se destrame. Partidul Stânga Democratică a decis să iasă de la guvernare, după ce coaliţia nu a reuşit să găsească o soluţie pentru reluarea transmisiei radioteleviziunii de stat.

Premierul Antonis Samaras vrea să înlocuiască postul naţional cu o televiziune mai mică, însă soluţia îi nemulţumeşte pe partenerii de guvernare. 

Stânga Democratică, cel mai mic partid din cele trei care formează coaliţia care conduce Grecia, a anunţat că îşi va retrage miniştrii din guvern.
 
Executivul elen va avea o majoritate de doar trei scaune în Parlament, după retragerea Stângii Democratice. Motivul invocat de conducerea partidului este neînţelegerea privind viitorul radioteleviziunii de stat.

Premierul Antonis Samaras a propus reangajarea a 2.000 din cei 2.600 de foşti angajaţi ai ERT. Liderii partidelor PASOK şi ai Stângii Democratice nu s-au lăsat convinşi de propunere, 
 
Aproximativ 2.600 de jurnalişti lucrează pentru postul public de televiziune din Grecia. De când emisia a fost întreruptă, în urmă cu 10 zile, oamenii s-au prezentat în continuare la serviciu şi au cerut ca radioteleviziunea să fie redeschisă. 



 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close