Antena 3 CNN Externe O tânără de pe vasul naufragiat Concordia, nepoata unei victime de pe Titanic

O tânără de pe vasul naufragiat Concordia, nepoata unei victime de pe Titanic

O tânără de pe vasul naufragiat Concordia, nepoata unei victime de pe Titanic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    18 Ian 2012   •   08:28

O tânără care s-a aflat pe vasul de croazieră scufundat săptămâna trecută în apropierea insulei italiene Giglio este nepoata unei victime de pe naufragiului Titanicului, din 1912, informează AFP.

Valentina Capuano, în vârstă de 30 de ani, se numără printre miile de persoane care au scăpat cu viaţă de pe nava de croazieră Costa Concordia.

În plus, cazul ei este unul deosebit: fratele bunicii sale a murit în urma scufundării Titanicului în Oceanul Atlantic, în aprilie 1912.

"Este ca şi cum s-ar repeta istoria, a fost groaznic, sunt într-adevăr şocată", a declarat tânăra italiancă.

Bunica tinerei, Maria, a fost marcată pe viaţă de pierderea fratelui ei mai mic Giovanni, care emigrase la Londra la 25 de ani. Giovanni lucra pe Titanic ca ospătar şi se gândea să se mute în Statele Unite.

La un secol de la scufundarea pachebotului Titanic în 1912, tragedie soldată cu circa 1.500 de morţi, vasul de croazieră Costa Concordia s-a scufundat parţial vineri seară, în apropierea insulei italiene Giglio.

Potrivit celui mai recent bilanţ al naufragiului de pe Concordia, 11 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute, în urma scunfundării parţiale a vasului.

Nava Concordia ce aparţine companiei Costa Crociere (grupul american Carnival) şi care transporta 4.229 de persoane, în jur de 3.200 de turişti şi 1.000 de membri ai echipajului, a naufragiat vineri seară după ce a lovit o stâncă în apropiere de insula Giglio, în Toscana (centru-vest).



×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close