Antena 3 CNN Externe Omul cu care Adolf Hitler şi-a petrecut ultimele zile a murit

Omul cu care Adolf Hitler şi-a petrecut ultimele zile a murit

Omul cu care Adolf Hitler şi-a petrecut ultimele zile a murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Sep 2013   •   12:09
O fostă gardă de corp a lui Adolf Hitler a murit joi, la vârsta de 96 de ani, a anunţat, vineri, un apropiat al acestui bărbat care era considerat singurul martor în viaţă al ultimelor zile ale dictatorului nazist, informează AFP, conform Mediafax.
Rochus Misch a murit la Berlin, în urma unui infarct, a spus Michael Stehle, deţinător al drepturilor asupra unei cărţi publicate în 2007, în care Misch a descris anii petrecuţi alături de Hitler.
Cartea, care a fost un bestseller în Germania, va fi publicată în limba engleză în lunile următoare, iar Misch scrisese recent o prefaţă pentru acest volum, a spus Stehle.
De formaţie zugrav, Rochus Misch a intrat în trupele SS foarte tânăr. La 27 de ani, a fost una dintre ultimele persoane care au părăsit, pe 2 mai 1945, buncărul Führer-ului, îngropat în mijlocul Berlinului în ruine, care a sfârşit cucerit de Armata roşie. Astfel, el a fost unul dintre puţinii care au văzut cadavrul lui Hitler după ce acesta s-a sinucis.
"Hitler, aşezat într-un fotoliu, era prăbuşit peste masă, iar Eva Braun stătea lungită lângă el. L-am văzut cu ochii mei", a spus Misch într-un interviu acordat AFP în 2005.
Luat prizonier de ruşi, Misch a petrecut opt ani în lagărele din Kazahstan şi în Siberia. S-a întors în Berlin în 1953, unde şi-a reluat munca de zugrav.
Nu s-a îndepărtat niciodată de naţionalism-socialism şi a continuat să îl descrie pe Hitler, în serviciul căruia a fost din 1940, ca o persoană "amabilă" şi "drăguţă".
 

×
Subiecte în articol: martor Adolf Hitler buncar Berlin
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close