Antena 3 CNN Externe Oslo. Forţele de ordine au intervenit la 95 de minute distanţă de când a început masacrul

Oslo. Forţele de ordine au intervenit la 95 de minute distanţă de când a început masacrul

Oslo. Forţele de ordine au intervenit la 95 de minute distanţă de când a început masacrul
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iul 2011   •   09:44
Update 21:00 - Forţele de intervenţie nu ar fi ajuns la locul incidentului decât la 95 de minute distanţă de când atacatorul a început să tragă în oameni, conform Daily Telegraph.

Aceeaşi sursă menţionează că autorităţile vor folosi un mini-submarin pentru a recupera şi restul cadavrelor din apă.

Poli
ţia norvegiană a arestat azi un tânăr care avea un cuţit în buzunar. Tânărul se afla în locul unde sunt reunite persoanele care au scăpat în urma atacului armat de ieri şi unde premierul norvegian urma să sosească pentru o vizită.

Între timp, autorul atacurilor de vineri de la Oslo a fost acuzat de acte de terorism. Bărbatul are 32 de ani şi este un fost membru al partidului Laburiştilor din Norvegia.

Bilanţul victimelor a ajuns la 91 de morţi, iar poliţia caută în continuare victime în apele din jurul insulei unde s-a produs masacrul. Pagina de Facebook a suspectului dezvăluie mai multe lucruri despre personalitatea lui: era pasionat de mixajele unui DJ de origine română, Claudia Cazacu şi îi plăceau jocurile pe calculator.
 


Autorul atacurilor din Norvegia a fost pus sub acuzare pentru fapte de terorism, iar Reuters scrie c
ă acesta a cumpărat, în luna mai, 6 tone de îngrăşăminte chimice pe care, cel mai probabil, le-a folosit pentru a fabrica bomba din Oslo.

Atentatorul din Norvegia nu se încadrează în profilul clasic al atacatorilor de acest gen, el preferând muzica de club. Printre preferinţele atacatorului se mai numără serialul Dexter şi jocul Word of Warcraft.

Breivik s-a deghizat în poliţist şi a cerut să se adreseze celor 700 de tineri adunaţi în sala de conferinţe a taberei pentru a le oferi explicaţii despre exploziile din Oslo. O dată ajuns pe podium atacatorul a deschis focul asupra celor aflaţi în faţa cu un pistol şi o armă automată şi a continuat să-i urmărească pe toată insula.

Până în prezent bilanţul victimelor se ridică la 91 de morţi, majoritatea tineri între 16 şi 24 de ani. Russia Today informează că Breivik suferea de afecţiuni psihice şi era în evidenţa unui spital psihiatric.

Premierul norvegian a declarat că deocamdată aşteaptă rezultatele anchetei.Poliţia norvegiană a confirmat că Bervik este şi autorul exploziei din centrul oraşului Oslo care s-a soldat cu şapte morţi şi alte zeci de răniţi.

Şefii de state din întreaga lume au transmis condoleanţe poporului norvegian şi şi-au exprimat părerea de rău faţă de tragedia petrecută.

×
Subiecte în articol: atentat oslo masina-capcana
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close