Antena 3 CNN Externe Ramzan Kadîrov: "Nu vom permite nimănui să ne insulte Profetul, chiar dacă vom plăti cu viaţa!"

Ramzan Kadîrov: "Nu vom permite nimănui să ne insulte Profetul, chiar dacă vom plăti cu viaţa!"

Ramzan Kadîrov: "Nu vom permite nimănui să ne insulte Profetul, chiar dacă vom plăti cu viaţa!"
12 Ian 2015   •   17:29

Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov (foto), a declarat astăzi că nu va permite nimănui să-l insulte pe profetul Mahomed, chiar dacă aceasta l-ar putea costa viaţa.
Aliat fidel al lui Putin, Kadîrov a sugerat că este posibil ca atacurile teroriste de săptămâna trecută din Paris să fi fost o acţiune de provocare a sentimentelor islamofobe, relatează agerpres, care preia informaţiile agenţiei EFE.

"Nu vom lăsa pe nimeni să aducă ofense Profetului, chiar dacă asta ne va costa viaţa", a scris liderul cecen pe pagina sa de pe Instagram, făcând aluzie la caricaturile cu Profetul Mahomed.

Kadîrov a afirmat că musulmanii nu fac portrete ale Profetului şi nu-l arată în filme, avertizând că "putem ridica milioane de oameni din lumea întreagă în marşuri de protest împotriva celor care încurajează ofensele la adresa religiei musulmane".

"Condamnăm categoric uciderea de oameni neînarmaţi la Paris. Dar nu sunt convins că la originea acestor evenimente nu ar fi forţe oculte şi extrem de influente, care ar încerca să instige la sentimente antiislamice sau să distragă atenţia de la alte probleme globale majore", a mai liderul cecen.

"Salutăm condamnarea unanimă a terorii de către liderii mondiali la Paris, dar ce fel de terorism condamnă ei? Terorismul în întreaga lume sau doar în Franţa, separat?", se întreabă retoric Kadîrov, continuînd în aceeaşi notă retorică: "De ce preşedinţi, regi sau prim-miniştri nu au venit în primele rânduri la un marş de protest faţă de moartea a sute de mii de afgani, sirieni, egipteni, libieni, yemeniţi sau irakieni?"

×
Subiecte în articol: teroristi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close