Antena 3 CNN Externe Raportul exploziv "Vatileaks": Dezvălurile privind clericii homosexuali, posibil la orginea demisiei Papei Benedict

Raportul exploziv "Vatileaks": Dezvălurile privind clericii homosexuali, posibil la orginea demisiei Papei Benedict

Raportul exploziv "Vatileaks": Dezvălurile privind clericii homosexuali, posibil la orginea demisiei Papei Benedict
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2013   •   11:12

Un raport exploziv, publicat de cotidianul italian La Repubblica, leagă decizia Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage din pontificat de descoperirea unei reţele de prelaţi homosexuali de la Vatican, şantajaţi acum de cei din exterior, scrie guardian.co.uk.

Chestionat în legătură cu acest aspect, purtătorul de cuvânt al Papei a refuzat să comenteze informaţia.

Potrivit La Repubblica, Papa a luat decizia de a demisiona, pe 17 decembrie, exact în ziua în care a primit dosarul elaborat de trei cardinali însărcinaţi să investigheze aşa numitele "Vatileaks".

În luna mai, majordomul Papei Benedict a XVI-lea, Paolo Gabriele, a fost arestat de Jandarmeria Vaticanului, care a găsit şi documente confidenţiale la domiciliul său, la aproximativ o lună după crearea unei comisii de anchetă însărcinată cu elucidarea cazului scurgerilor de informaţii care afectează micul stat începând din ianuarie.

Potrivit cotidianului italian, dosarul, care cuprinde "două volume de aproximativ 300 de pagini, legate cu un cordon roşu", a fost ascuns în apartamentul Papei.

Cotidianul italian a mai precizat că acei cardinali au identificat mai multe grupări de clerici uniţi prin orientarea lor sexuală.

Informaţiile publicate de La Repubblica cuprind detalii despre întâlniri sexuale chiar în incintele Vaticanului, sau într-o saună din cartierul roman Quarto Miglio, la o vilă din afara Romei sau într-un centru de cosmetică din capitală. Este citată şi o reşedinţă universitară din Via Trasone, cedată cu chirie unei firme particulare şi reclamată ulterior de Bertone pentru a fi utilizată drept domiciliu al "unui arhiepiscop veronez".

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea santaj Vatican
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close