Antena 3 CNN Actualitate Regulamentul Senatului, modificat. Vot cu majoritatea simplă în cazul hotărârilor

Regulamentul Senatului, modificat. Vot cu majoritatea simplă în cazul hotărârilor

Regulamentul Senatului, modificat. Vot cu majoritatea simplă în cazul hotărârilor
31 Mar 2015   •   16:06

Scandalul "Şova" schimbă regulamentul Senatului. Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu 109 de voturi "pentru", o abţinere şi un vot împotrivă, modificarea articolului 173 din Regulamentul Senatului, privind votul cu majoritate simplă în cazul hotărârilor, punând astfel în acord legea de funcţionare a Senatului cu prevederile Constituţiei.

Articolul 173, alineatul 2 din Regulamentul Senatului, care spunea că "Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi" se modifică, astfel: "Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii senatorilor prezenţi".

Astfel, în cazul în care DNA solicită încuviinţări de urmăriri penale, arestări sau reţineri, nu va mai fi nevoie de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor, ci doar de jumătate plus unu din totalul senatorilor prezenţi.

După adoptarea modificării Regulamentului în plen, decizia va fi trimisă imediat la Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare imediat.

Miercuri se va vota pentru prima oară în această formă, la cea de-a doua solicitare a procurorilor DNA în cazul lui Daius Vâlcov.

PNL a cerut modificarea rezultatului votului în cazul lui Şova

PNL a cerut, marţi, în plenul Senatului, prin preşedintele comisiei de regulament, Sebastian Grapă, să se ia în calcul reconsiderarea rezultatului votului în cazul lui Dan Şova.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru,a spus că nu există bază legală, astfel că solicitarea nu a fost supusă la vot.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close