Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Fostul premier Vlad Filat a intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile din arest

Fostul premier Vlad Filat a intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile din arest

Fostul premier Vlad Filat a intrat în greva foamei, nemulțumit de condițiile din arest
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
30 Noi 2015   •   19:14

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, reținut la 15 octombrie pentru corupție, a intrat de luni în greva foamei, nemulțumit de tratamentul la care este supus în penitenciarul din Chișinău unde este încarcerat, informează MOLDPRES, citând anunțul făcut de avocații fostului premier al Republicii Moldova, printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, autoritățile au încercat constant să limiteze contactul deputatului cu publicul, iar în cadrul ultimelor întâlniri cu avocații, el s-a plâns de faptul că împotriva sa sunt întreprinse în mod constant acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar.

Vlad Filat consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decât demoralizarea sa, se arată în comunicat.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost reținut la 15 octombrie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție după ce, la solicitarea procurorului general, parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Ulterior, mandatul de arest preventiv a fost prelungit până la 14 decembrie.

Vlad Filat este cercetat penal pentru corupție și implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close