Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Rusia, reacție fără precedent după ce mai multe programe radio-TV ruseşti au fost eliminate din Republica Moldova

Rusia, reacție fără precedent după ce mai multe programe radio-TV ruseşti au fost eliminate din Republica Moldova

Rusia, reacție fără precedent după ce mai multe programe radio-TV ruseşti au fost eliminate din Republica Moldova
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Mar 2018   •   22:23

Ministerul rus de Externe a solicitat, luni, condamnarea la nivel internaţional a legii antipropagandă din Republica Moldova, prin care programele ruseşti de televiziune şi radio cu un conţinut informativ-analitic, militar şi politic au fost eliminate.

„Ne-am adresat la structurile internaționale de profil și la organizațiile pentru apărarea drepturilor omului să dea o notă obiectivă la acțiune autorităților moldovenești. [...] Nu există încă o reacție clară. Mai exact, o reacție există, dar e nesemnificativă”, a spus purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit deschide,md.

Deputații din Duma de Stat a Federației Ruse au adoptat  o declarație cu privire la inadmisibilitatea discriminării mass-media ruse în Republica Moldova.

Prin documentul adoptat, aceștia au cerut Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa să dea o notă legii anti-propagandă, adoptată în R. Moldova.

La 12 februarie, au intrat în vigoare prevederile Legii privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media, aflați sub jurisdicția Republicii Moldova, urmau ca, până la data de 9 februarie, să prezinte noile concepții generale a serviciilor de programe, conform Legii anti-propagandă.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close