Antena 3 CNN Externe Ţara care are mai multe prize pentru maşini decât benzinării

Ţara care are mai multe prize pentru maşini decât benzinării

Ţara care are mai multe prize pentru maşini decât benzinării
18 Feb 2015   •   15:47

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co. susţine că în prezent în Japonia sunt 40.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, incluzând aici şi cele aflate în garajele private, mai multe decât cele 34.000 de benzinării care există în prezent în Japonia, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Chiar dacă în mod normal benzinăriile au mai multe pompe şi pot deservi mai multe automobile simultan aceste cifre sunt o dovadă că eforturile destinate extinderii infrastructurii pentru vehiculele ecologice încep să dea roade.

'Un element important pentru continuarea creşterii pieţei automobilelor electrice este dezvoltarea infrastructurii de încărcare', a declarat directorul financiar de la Nissan, Joseph G. Peter.

Potrivit Bloomberg, în SUA există în prezent aproximativ 9.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, mai puţin de un sfert decât numărul din Japonia chiar dacă populaţia Japoniei este la o treime faţă de cea a SUA.

Anul trecut alianţa Renault-Nissan a rămas lider mondial pe piaţa vehiculelor ecologice în condiţiile în care a vândut 82.602 vehicule electrice, în creştere cu 24% comparativ cu 2013, ceea ce îi conferă o cotă de piaţă globală de 56%. Modelul Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut vehicul electric din lume cu 61.507 unităţi vândute.

×
Subiecte în articol: japonia masini electrice
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close