Antena 3 CNN Externe "Terorismul constituie o ameninţare reală". Guvernul canadian luptă împotriva "flagelului terorist"

"Terorismul constituie o ameninţare reală". Guvernul canadian luptă împotriva "flagelului terorist"

"Terorismul constituie o ameninţare reală". Guvernul canadian luptă împotriva "flagelului terorist"
08 Dec 2014   •   08:26

Guvernul canadian şi-a reafirmat duminică hotărârea de a lupta împotriva "flagelului terorist" în Irak. Anunţul a venit la câteva ore după ce un islamist canadian a făcut apel la comiterea unor atacuri izolate pe teritoriul canadian şi le-a cerut musulmanilor să se alăture jihadului, relatează AFP.
   
"Terorismul constituie o ameninţare reală şi serioasă pentru canadieni şi trebuie să rămânem vigilenţi", a declarat Steven Blaney, ministrul pentru Securitate Publică.
   
Ameninţarea justifică participarea forţelor armate canadiene la "coaliţia care desfăşoară în prezent atacuri aeriene" împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI), a adăugat el într-un comunicat.
   
Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE a postat duminică o înregistrare video în care un cetăţean canadian a cerut desfăşurarea unor operaţiuni ca represalii la atacurile aeriene ale Guvernului canadian.
   
Ministrul Sănătăţii Publice a declarat că riscul terorist este, de asemenea, motivul pentru care Guvernul lucrează "cu hotărâre la ameliorarea instrumentelor de care dispun forţele de poliţie şi serviciile de informaţii pentru o mai bună protejare a cetăţenilor" canadieni.

×
Subiecte în articol: David Cameron ajutor social
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close